Bezig met laden…

Aanhanger rijles


Aanhanger rijbewijs bij Rijschool Siegers
Je hebt een rijbewijs BE nodig om te rijden met een zwaardere aanhanger, boottrailer of een caravan. De minimum massa is 750 kg, dus mocht de aanhanger onder de 750 kg zitten heb je alleen een rijbewijs B nodig. Mocht de massa boven de 750 kg zitten, heb je een rijbewijs BE nodig. De maximum massa bedraagt 3500 kg.
 
De massa word berekend door het gewicht van de auto en de aanhanger bij elkaar op te tellen. Het maximum gewicht is terug te vinden op het kentekenbewijs.
Onze werkwijze
Rijschool Siegers raadt altijd aan om te beginnen met een proefles. Door middel van de proefles kunnen wij inschatten hoeveel les uren de kandidaat nodig heeft om goed voorbereid te zijn op het examen.
Wanneer de proefles is afgenomen hebben wij verschillende dagopleidingen. Wij zullen een advies geven over welk pakket in onze ogen het beste is om te nemen. De keuze blijft natuurlijk voor de kandidaat.

  • Dagopleiding 4 lesuren inclusief examen
  • Dagopleiding 6 lesuren inclusief examen
  • Dagopleiding 8 lesuren inclusief examen

Dit houdt in dat je op de dag dat je les krijgt, daarna meteen examen hebt. Zodat je niks kunt vergeten en dat je goed voorbereid bent voor het examen!
Hoe ziet een dagopleiding eruit?
Rijschool Siegers zal samen met de kandidaat een dag inplannen om het examen aan te vragen.We zullen afspreken op de vestiging van onze rijschool waar we meteen aan de bak kunnen.Mocht je een pakket nemen van 6 lesuren inclusief examen, zal je eerst samen met onze instructeur 6 uur gaan lessen en daarna meteen je examen. Op deze manier heb je in 1 dag je BE rijbewijs binnen!
Het examen zal er als volgt uitzien:
Een praktijk examen voor auto met aanhangwagen duurt ongeveer 55 minuten. Voordat het examen begint zal je kennis maken met de examinator. De examinator zal uitleggen hoe het examen zal verlopen en zal een aantal vragen stellen over de kentekenbewijzen van de auto en de aanhangwagen. Daarna word je begeleid naar de auto en krijg je de vraag om een kenteken te lezen van een afstand van ongeveer 25 meter. Dit heeft er mee te maken of je zicht goed is op de weg.  Wanneer je bent begonnen met rijden zal de examinator er op letten of je veilig en zelfstandig kunt rijden.
De examinator let vooral op de volgende punten:

  • Beheersing van de auto en aanhangwagen
  • Kijkgedrag
  • Voorrang verlenen
  • Inhalen
  • In- en uitvoegen
  • Rijden op kruispunten en rotondes
  • Bijzondere verrichtingen

Tijdens het examen moet je laten zien wat je allemaal in huis hebt. Het examen hoeft niet foutloos te verlopen, de examinator kijkt naar het totaalbeeld. Het is erg belangrijk hoe je reageert op het overige verkeer. Direct na afloop van het praktijk examen zal je de uitslag te horen krijgen.